BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA ERKIN FIKR BILDIRISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida erkin fikr bildirish ko‘nikmasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, har bir o‘quvchining individual xususiyatlarini hisobga olish, ishonchli ta'lim muhitini yaratish, pedagog va ota-onaning hamkorligi hamda o‘quvchilarning fikrini erkin ifoda etishiga xizmat qiluvchi amaliy yondashuvlar tahlil qilingan. Muallif o‘quvchilarning psixologik holatini hisobga olgan holda ularning fikrlash faolligini oshirish bo‘yicha tavsiyalarni ilgari suradi.
Keywords: boshlang‘ich ta'lim, erkin fikrlash, erkin fikr bildirish, pedagogik yondashuv, individual yondashuv, ishonch muhiti, oila, pedagog, o‘quvchi, ta'lim jarayoni.