XUSUSIY MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA TA’LIM VA TARBIYA BERISH JARAYONIDA AMALGA OSHIRILISHI LOZIM BO'LGAN ISLOHOTLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi xususiy maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’lim va tarbiya berish jarayonida amalga oshirilishi lozim bo‘lgan islohotlar tahlili hamda ularni samarali tashkil etish yo‘llari batafsil o‘rganildi. Islohotlar asosida yuqori sifatli ta’lim, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish, bolalarning individualligini rivojlantirish, xorijiy tillarni o‘rganish muhitini yaratish, tarbiyaviy ishlar samaradorligini oshirish, shuningdek, davlat va nodavlat sektor o‘rtasida sog‘lom raqobat muhitini yuzaga keltirish zaruratlari asoslab berildi. Bu ishda so‘nggi yillarda olib borilgan islohotlar, zamonaviy tajribalar, taraflar orasidagi hamkorlik, pedagoglar tayyorlash va ularning malakasini oshirish muhimligi, ota-onalar bilan muntazam aloqalarni rivojlantirish masalalari ham atroflicha tahlil qilindi.
Keywords: xususiy maktabgacha ta’lim, islohotlar, pedagogik texnologiyalar, tarbiya, davlat-xususiy sheriklik, raqobat, zamonaviy ta’lim, pedagoglar, ota-ona, bolalar rivoji.