UZUN RELSLARNI SINOVDAN O‘TKAZISH HAMDA TASHKILIY JARAYONLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Choksiz temir yo‘l xavfsizligini ta’minlashda uzun o‘lchamli relslarni sinovdan o‘tkazish usullari va ularni amaliyotga joriy etishning tashkiliy jarayonlari tadqiq qilinganda, uzun rels pletlarida yuklama va harorat ta’sirida yuzaga keladigan ichki kuchlanishlarni aniqlash, payvandlangan choklar sifatini buzmasdan nazorat qilish (ultratovushli va magnitli defektoskopiya) hamda mexanik sinovdan o‘tkazish texnologiyalari tahlil qilindi hamda rels payvandlash korxonalaridan obektgacha bo‘lgan tashkiliy-logistik bosqichlar, maxsus tarkiblarda tashish xavfsizligi va yo‘l ustida pletlarni sinov muddatlariga muvofiq monitoring qilish masalalari tizimli yoritilgan.
Keywords: Uzun o‘lchamli relslar, choksiz temir yo‘l liniyalari, rels pletlari, relslarni sinovdan o‘tkazish, nazorat qilish, ultratovushli defektoskopiya, magnitli poroshokli nazorat, mexanik sinovlar, chok mustahkamligi, tashkiliy jarayonlar, rels payvandlash poyezdlari (RSP), logistik jarayonlar, uzun rels tashuvchi sostav, texnik monitoring, yo‘l o‘lchagich vagonlar, harakat xavfsizligi, ichki kuchlanishlar diagnostikasi.