JADID PEDAGOGIKASI G`OYALARI ASOSIDA MA’NAVIY AXLOQIY TARBIYANI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada jadid pedagogikasi g‘oyalari asosida ma’naviy-axloqiy tarbiyani rivojlantirishning pedagogik modeli nazariy va amaliy jihatdan tahlil  qilingan. Jadid  ma’rifatparvarlarining ta’lim-tarbiya haqidagi   qarashlari, ularning yoshlar  ma’naviyatini  yuksaltirishdagi o‘rni  hamda zamonaviy  ta’lim tizimida qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda ma’naviy-axloqiy tarbiyani rivojlantirishning maqsadli, mazmuniy, texnologik va natijaviy komponentlardan iborat  pedagogik  modeli  ishlab  chiqilgan. Shuningdek, modelning   tarkibiy qismlari, pedagogik shart-sharoitlari va samaradorlik mezonlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari jadid  pedagogik merosidan  ta’lim amaliyotida  samarali foydalanish yoshlarning ma’naviy-axloqiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi
Keywords: jadid pedagogikasi, ma’naviy-axloqiy tarbiya, pedagogik model, ma’rifatparvarlik, milliy qadriyatlar, tarbiya, kompetensiya, o‘quvchi-yoshlar, pedagogik texnologiyalar, ma’naviy kamolot.