ELEKTR JIHOZLARI FANINING ZAMONAVIY SANOAT VA MAISHIY HAYOTDAGI O‘RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada elektr jihozlari fanining mazmuni, elektr jihozlarining turlari, ularning ishlash prinsiplari, zamonaviy sanoat va maishiy hayotdagi ahamiyati hamda energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish masalalari yoritilgan. Shuningdek, elektr jihozlaridan xavfsiz foydalanish qoidalari va istiqboldagi rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan.
Keywords: : elektr jihozlari, elektr energiyasi, elektr dvigatel, transformator, rele, avtomatika, energiya tejamkorligi, elektr xavfsizligi, sanoat, maishiy texnika.