TARIXIY MEROSNI SAQLASHDA ZAMONAVIY USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada tarix fanida raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati, tarixiy manbalarni saqlash va tadqiq etishda zamonaviy usullarning o‘rni, tarixiy merosni raqamlashtirish jarayoni hamda ta'lim tizimida innovatsion texnologiyalarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Shuningdek, tarix fanini o‘qitishda virtual muzeylar, elektron arxivlar va sun'iy intellekt imkoniyatlarining afzalliklari tahlil qilingan.
Keywords: : tarix, raqamli texnologiyalar, tarixiy meros, raqamlashtirish