RUS TILINI O‘RGANISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada rus tilini o‘qitish va o‘rganish jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanishning afzalliklari, interaktiv ta’lim platformalari, mobil ilovalar hamda sun’iy intellekt asosidagi vositalarning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida innovatsion metodlardan foydalanish orqali talabalarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar rus tilini o‘rganishni yanada qulay, samarali va qiziqarli qilishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda.
Keywords: rus tili, raqamli texnologiyalar, sun’iy intellekt, ta’lim, interaktiv metodlar, kommunikativ kompetensiya, elektron ta’lim, multimedia.