YARIMO‘TKAZGICH MATERIALLAR VA ULARNING ZAMONAVIY TEXNIKADAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada yarimo‘tkazgich materiallarning fizik xususiyatlari, ularning turlari, elektr o‘tkazuvchanligi, legirlash jarayoni, asosiy qo‘llanilish sohalari hamda zamonaviy elektronika va axborot texnologiyalaridagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kremniy, germaniy va boshqa yarimo‘tkazgich materiallarning afzalliklari hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.
Keywords: yarimo‘tkazgich, kremniy, germaniy, galliy arsenid, legirlash, elektronika, integral sxema, diod, tranzistor, mikrochip.