CHO'LLANISH JARAYONI VA UNGA QARSHI KURASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada choʻllanish jarayonining vujudga kelish sabablari, uning ekologik va ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari hamda choʻllanishga qarshi kurashning zamonaviy usullari tahlil qilingan. Shuningdek, yer va suv resurslaridan oqilona foydalanish, o‘rmonlashtirish va barqaror qishloq xo‘jaligi texnologiyalarini joriy etishning ahamiyati yoritilgan.
Keywords: choʻllanish, yer degradatsiyasi, tuproq eroziyasi, iqlim oʻzgarishi, biologik xilma-xillik, shoʻrlanish, o‘rmonlashtirish, suv resurslari, ekologik muammolar, barqaror rivojlanish.