EHTIMOLLIKLARNI QO‘SHISH VA KO‘PAYTIRISH. HODISALARNING EHTIMOLLIKLARINI HISOBLASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ehtimollik nazariyasining muhim tushunchalari, jumladan hodisalarning ehtimolliklarini qo‘shish va ko‘paytirish qoidalari hamda ularni amaliy masalalarda qo‘llash usullari yoritilgan. Hodisalarning o‘zaro bog‘liq va bog‘liq bo‘lmagan holatlaridagi ehtimolliklarni aniqlash tamoyillari ilmiy jihatdan izohlanadi. Shuningdek, kundalik hayot, texnika, iqtisodiyot va ta'lim jarayonlarida ehtimollik nazariyasidan foydalanishning ahamiyati ochib beriladi. Maqolada nazariy bilimlar amaliy misollar bilan boyitilib, o‘quvchilarning mantiqiy va statistik fikrlashini rivojlantirishdagi o‘rni asoslab berilgan.
Keywords: ehtimollik nazariyasi, tasodifiy hodisa, qo‘shish qoidasi, ko‘paytirish qoidasi, bog‘liq hodisa, bog‘liq bo‘lmagan hodisa, shartli ehtimollik, kombinatorika, statistik tahlil.