ADABIY ASAR QAHRAMONI. STATIK VA DINAMIK OBRAZLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada badiiy adabiyotda qahramon va obraz tushunchalari, ularning asar syujeti hamda g‘oyaviy niyatini ochib berishdagi o‘rni tadqiq etiladi. Adabiyotshunoslikdagi eng asosiy tasniflardan biri — statik (o‘zgarmas) va dinamik (rivojlanuvchi) obrazlarning tipologik xususiyatlari, ularning shakllanish qonuniyatlari hamda badiiy matndagi estetik funksiyalari qiyosiy tahlil qilinadi.
Keywords: adabiy qahramon, xarakter, statik obraz, dinamik obraz, qalb dialektikasi, kompozitsiya, tipiklashtirish.