YANGI O‘ZBEKISTONNING BMT DOIRASIDAGI GEOSIYOSIY TASHABBUSLARI: MINTAQAVIY XAVFSIZLIK VA BARQAROR RIVOJLANISH OMILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT) doirasidagi ko‘p tomonlama diplomatiyasi, tinchlikparvar tashqi siyosiy strategiyasi va global hamda mintaqaviy barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan geosiyosiy tashabbuslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Markaziy Osiyoda xavfsizlik arxitekturasini shakllantirish, Afg‘oniston muammosini tinch yo‘l bilan hal etish, Orolbo‘yi mintaqasidagi ekologik inqiroz oqibatlarini yumshatish hamda ins
Keywords: Yangi O‘zbekiston, BMT, tashqi siyosat, mintaqaviy xavfsizlik, preventiv diplomatiya, Orol fojiasi, Barqaror rivojlanish maqsadlari, Inson huquqlari.