MTT RAHBARLARINING BOLALARDA ZO‘RAVONLIKSIZ MUHITNI SHAKLLANTIRISHDAGI BOSHQARUV FAOLIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari va ota-onalar hamkorligida bolalarni zo‘ravonlikning barcha shakllaridan himoya qilish masalalari yoritilgan. Unda zo‘ravonlik tushunchasi, uning turlari, huquqiy asoslari hamda profilaktik chora-tadbirlar tahlil etilgan. Shuningdek, bolalar xavfsizligini ta’minlashda pedagoglar, ota-onalar va davlat tashkilotlari hamkorligining ahamiyati ochib berilgan. Zamonaviy yondashuvlar asosida sog‘lom va xavfsiz tarbiyaviy muhitni shakllantirish yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.
Keywords: zo‘ravonlik, maktabgacha ta’lim, ota-onalar hamkorligi, bolalar huquqlari, profilaktika, xavfsiz muhit, pedagogik yondashuv, ijtimoiy himoya, bolalar xavfsizligi, tarbiya