ИҚТИСОДИЁТ ОБЪЕКТЛАРИДА ФУҚАРО МУҲОФАЗАСИ ҲУЖЖАТЛАРИНИ РАСМИЙЛАШТИРИШНИ ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ АСОСИДА ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
мазкур мақолада Мустақил Давлатлар Хамдўстлиги мамлакатларининг иқтисодиёт объектларидаги фуқаро муҳофазаси бўйича ҳужжатларни ишлаб чиқишдаги илғор тажрибалари, уларнинг афзалликлари ва уларни мамлакатимизда жорий этиш бўйича таклифлар ишлаб чиқилган.
Keywords: фавқулодда вазият, фавқулодда вазиятларни олдини олиш, фуқаро муҳофазаси, иқтисодиёт объекти, фуқаро муҳофазаси ҳужжатлари, махсус давр, меъёрий – ҳуқуқий ҳужжатлар, террористик хуружлар, хориж тажрибаси.