SUD TIZIMIDA KOMPLAYENS NAZORATI: KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISHNING YANGI BOSQICHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada sud tizimida komplayens nazoratining nazariy-huquqiy asoslari, korrupsiyaga qarshi kurashishdagi o‘rni hamda sud organlari faoliyatida shaffoflik, halollik va hisobdorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda komplayens nazoratining asosiy prinsiplari, korrupsiyaviy xavflarni aniqlash, baholash va boshqarish mexanizmlari, manfaatlar to‘qnashuvining oldini olish, ichki nazorat tizimlari, xizmat odobi qoidalariga rioya etilishi hamda korrupsiyaga qarshi komplayens dasturlarining amaliy samaradorligi yoritilgan.
Keywords: sud tizimi, komplayens nazorati, korrupsiya, korrupsiyaga qarshi kurashish, korrupsiyaviy xavf, ichki nazorat, manfaatlar to‘qnashuvi, shaffoflik, hisobdorlik, xizmat odobi, odil sudlov.