NUTQ MADANIYATI FANI HAQIDA MUHIM KO‘RSATKICHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada nutq madaniyati fanining mazmun-mohiyati, uning muhim ko‘rsatkichlari hamda jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritilgan. Maqolada nutq madaniyatining asosiy belgilaridan bo‘lgan to‘g‘rilik, aniqlik, mantiqiylik, ravonlik, boylik va ta’sirchanlik kabi sifatlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, yoshlar nutq madaniyatida uchrayotgan muammolar, adabiy til me’yorlariga rioya qilish masalalari ham ko‘rib chiqilgan. Nutq madaniyatining inson ma’naviy kamoloti, muloqot samaradorligi va jamiyat rivojidagi muhim o‘rni haqida fikr yuritilgan. Maqola nutq madaniyatini rivojlantirish, tilning sofligini saqlash va yosh avlodni savodli hamda madaniyatli so‘zlashga o‘rgatish masalalariga bag‘ishlangan.
Keywords: nutq madaniyati, adabiy til, nutqning to‘g‘riligi, nutqning aniqligi, mantiqiy nutq, ravon nutq, nutq boyligi, nutq ta’sirchanligi, til me’yorlari, muloqot madaniyati, jamiyat taraqqiyoti, yoshlar nutqi, ma’naviy kamolot.