AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDA LOYIHA BOSHQARUVI USULLARI: TA’LIM TIZIMIDA AGILE VA SCRUM (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasida keng qo‘llanilayotgan Agile va Scrum yondashuvlarining ta’lim tizimidagi ahamiyati hamda amaliy imkoniyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida moslashuvchan loyiha boshqaruvi tamoyillarining ta’lim jarayonlarini rejalashtirish, jamoaviy faoliyatni muvofiqlashtirish va ta’lim loyihalarini samarali boshqarishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, Agile va Scrum usullarining o‘zgaruvchan ta’lim muhitiga tez moslashish, vazifalarni bosqichma-bosqich amalga oshirish va natijalarni muntazam baholab borish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari ushbu metodologiyalarni ta’lim amaliyotiga tatbiq etish boshqaruv samaradorligini oshirish, innovatsion faoliyatni qo‘
Keywords: moslashuvchan boshqaruv, Agile yondashuvi, Scrum modeli, ta’lim loyihalari, axborot texnologiyalari, sprint rejalashtirish, jamoaviy ish, raqamli ta’lim, innovatsion boshqaruv, ta’lim samaradorligi.