MILLIY KIYIMLAR VA ZAMONAVIY MODA UYG‘UNLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada milliy kiyimlarning bugungi zamonaviy moda bilan uyg‘unlashuvi, ularning jamiyatda tutgan o‘rni, moda makonlaridagi aks sadosi va yoshlar orasidagi dolzarbligi keng yoritiladi. Bugungi globallashuv sharoitida o‘z milliy qadriyatlarimizni zamonaviylik bilan uyg‘unlashtirish zaruriyati va bu boradagi tendensiyalar tahlil qilinadi. Maqolada milliy kiyimlar orqali o‘ziga xoslikni saqlab qolish, o‘zlikni anglash va milliy merosni targ‘ib qilishning moddiy va ma’naviy ahamiyati yoritilgan.
Keywords: milliy kiyimlar, zamonaviy moda, identitet, globallashuv, madaniyat, dizayn, an’ana, innovatsiya.