“RAQAMLI IQTISODIYOTDA SUNʼIY INTELLEKTNING AHAMIYATI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida sun’iy intellekt texnologiyalarining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Sun’iy intellektning iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, biznes jarayonlarini optimallashtirish hamda innovatsion rivojlanishni ta’minlashdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektning moliya, sanoat, savdo, transport va xizmat ko‘rsatish sohalarida qo‘llanilishi natijasida yuzaga kelayotgan iqtisodiy samaradorlik va istiqbollar ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt raqamli iqtisodiyotning asosiy harakatlantiruvchi omillaridan biri bo‘lib, iqtisodiy o‘sish va raqobatbardoshlikni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: raqamli iqtisodiyot, sun’iy intellekt, raqamlashtirish, innovatsiyalar, iqtisodiy samaradorlik, avtomatlashtirish, mashinali o‘qitish, katta ma’lumotlar, biznes jarayonlari, iqtisodiy rivojlanish.