“SUNʼIY INTELLEKT VA KIBERXAVSIZLIK” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt va kiberxavfsizlikning zamonaviy axborot jamiyatidagi o‘rni, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda axborot tizimlarini himoyalashdagi ahamiyati yoritilgan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining kiberhujumlarni aniqlash, tahdidlarni prognozlash va axborot xavfsizligini ta’minlashdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi kiberxavfsizlik tizimlarining afzalliklari, kamchiliklari va istiqbollari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqilgan.
Keywords: sun’iy intellekt, kiberxavfsizlik, axborot xavfsizligi, kiberhujum, mashinali o‘qitish, neyron tarmoqlar, raqamli texnologiyalar, tahdidlarni aniqlash, axborot tizimlari, ma’lumotlarni himoyalash.