RIVOJLANGAN XORIJIY MAMLAKATLAR TA’LIM TIZIMIDA KVALIMETRIK MONITORINGNI TASHKIL ETISHNING ILG‘OR TAJRIBALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada rivojlangan xorijiy mamlakatlar ta’lim tizimlarida kvalimetrik monitoringni tashkil etishning zamonaviy yondashuvlari va ilg‘or tajribalari tahlil qilinadi. Ta’lim sifatini baholashda qo‘llanilayotgan mezonlar, indikatorlar va monitoring mexanizmlarining samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida ta’lim sifatini boshqarish va takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: kvalimetriya, monitoring, ta’lim sifati, baholash mezonlari, ta’lim tizimi, sifat menejmenti, xalqaro tajriba, ta’lim samaradorligi, indikatorlar, ta’limni boshqarish.