TA’LIM-TARBIYA JARAYONI SAMARADORLIGINI MIQDORIY VA SIFAT JIHATIDAN O‘LCHASH METODLARINING RIVOJLANISH TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur mavzu ta’lim-tarbiya jarayoni samaradorligini miqdoriy va sifat jihatidan o‘lchash metodlarining shakllanishi va rivojlanish tarixini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda pedagogik diagnostika, baholash va monitoring tizimlarining tarixiy taraqqiyoti, turli davrlarda qo‘llanilgan o‘lchash usullari hamda ularning ta’lim sifatini aniqlashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida ta’lim natijalarini baholashning innovatsion yondashuvlari tahlil qilinadi.
Keywords: a’lim-tarbiya jarayoni, samaradorlik, miqdoriy baholash, sifat jihatidan baholash, pedagogik diagnostika, monitoring, testologiya, ta’lim sifati, baholash metodlari, innovatsion yondashuvlar.