ISMLARDA KUZATILADIGAN IMLOVIY XATOLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi ismlarni yozishda uchraydigan imloviy xatoliklar, ularning kelib chiqish sabablari hamda bunday xatolarni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turli rasmiy hujjatlar, ta'lim muassasalari hujjatlari va kundalik yozishmalarda uchraydigan xatolar o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, imloviy xatolarning asosiy sabablari davlat tilining imlo qoidalarini yetarli darajada bilmaslik, xorijiy tillar ta'siri hamda e'tiborsizlik bilan bog‘liq.
Keywords: ism, imlo, imloviy xatolik, davlat tili, lotin yozuvi, orfografiya.