TO‘PLAM HAQIDA TUSHUNCHA. BO‘SH VA QISM TO‘PLAMLAR. CHEKLI VA CHEKSIZ TO‘PLAMLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada to‘plam tushunchasi, uning asosiy turlari, bo‘sh va qism to‘plamlar, shuningdek chekli va cheksiz to‘plamlarning mazmuni yoritilgan. To‘plam nazariyasining matematikadagi o‘rni va amaliy ahamiyati misollar yordamida tushuntirilgan.
Keywords: To‘plam, element, bo‘sh to‘plam, qism to‘plam, xos qism to‘plam, chekli to‘plam, cheksiz to‘plam, to‘plam quvvati, matematika, to‘plam nazariyasi.