EKUB, EVKLID ALGORITMI, O‘ZARO TUB SONLAR VA EKUK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada sonlar nazariyasining muhim tushunchalari hisoblangan eng katta umumiy bo‘luvchi (EKUB), Evklid algoritmi, o‘zaro tub sonlar hamda eng kichik umumiy karrali (EKUK) mavzulari keng yoritilgan. EKUB va EKUK ni topish usullari, Evklid algoritmining mohiyati va amaliy ahamiyati, o‘zaro tub sonlarning xossalari hamda ularning matematika va zamonaviy axborot texnologiyalaridagi qo‘llanilishi misollar asosida bayon etilgan. Shuningdek, ushbu tushunchalarning algebra, sonlar nazariyasi, kriptografiya va kompyuter fanlaridagi o‘rni tahlil qilingan.
Keywords: EKUB, eng katta umumiy bo‘luvchi, Evklid algoritmi, o‘zaro tub sonlar, EKUK, eng kichik umumiy karrali, sonlar nazariyasi, bo‘luvchi, karrali, tub son, arifmetika, matematika, kriptografiya, algoritm, natural sonlar.