TYUTORLARNING BOSHQARUV USLUBLARI VA TA’LIM SAMARADORLIGI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola tyutorlarning ta'lim jarayonidagi boshqaruv uslublari va ularning talabalar o‘zlashtirishi hamda umumiy ta'lim samaradorligiga ta'sirini tahlil qiladi. Tadqiqot tyutorlarning turli yondashuvlari, jumladan, avtoritar, demokratik va liberal uslublarning talabalar motivatsiyasi va akademik natijalariga qanday ta'sir ko‘rsatishini o‘rganadi. Maqolada samarali boshqaruv uslublarini qo‘llash orqali ta'lim sifatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, demokratik va shaxsga yo‘naltirilgan uslublar talabalarning faolligini oshirib, ularning o‘quv jarayoniga bo‘lgan qiziqishini kuchaytiradi. Xulosa qilib aytganda, tyutorlarning to‘g‘ri boshqaruv uslubini tanlashi ta'lim muvaffaqiyatining muhim omilidir.
Keywords: Tyutor, Boshqaruv Uslublari, Ta'lim Samaradorligi, Pedagogika, Talabalar, O‘qitish Metodologiyasi, Shaxsiy Yondashuv, Akademik Natijalar