KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA INGLIZ TILIDA OG‘ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLINGVISTIK XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda ingliz tilida og‘zaki nutq kompetensiyasini rivojlantirishning psixolingvistik omillari tahlil qilinadi. Tadqiqotda nutqni idrok etish, til birliklarini o‘zlashtirish, motivatsiya va kommunikativ faoliyatning o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Natijalar interaktiv metodlar va kommunikativ yondashuv o‘quvchilarning og‘zaki muloqot ko‘nikmalarini samarali rivojlantirishini ko‘rsatadi.
Keywords: psixolingvistika, og‘zaki nutq kompetensiyasi, boshlang‘ich ta’lim, ingliz tili, kommunikativ yondashuv, nutq faoliyati. Аннотация: В статье рассматриваются психолин