ТЕХНИКУМЛАРДА КАСБИЙ ФАНЛАРНИ ЎҚИТИШДА МАТЕМАТИКА ФАНИНИНГ АҲАМИЯТИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада профессионал таълим тизимида, хусусан техникумларда касбий фанларни ўқитишда математика фанининг тутган ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинади. Замонавий меҳнат бозорида рақобатбардош кадрлар тайёрлашда фундаментал фанлар ва соҳавий билимларнинг интеграцияси муҳим омил ҳисобланади. Мақолада математик методларнинг муҳандислик, иқтисодиёт, ахборот технологиялари ва бошқа
Keywords: Профессионал таълим, техникум, касбий фанлар, математика, фанлараро интеграция, амалий м