OLIY TA’LIM TYUTORLARIDA KOMMUNIKATIV VA TASHKILOTCHILIK QOBILIYATLARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim tyutorlarining kommunikativ va tashkilotchilik qobiliyatlarini rivojlantirishning psixologik omillarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tyutorlarning samarali faoliyati uchun ushbu ko‘nikmalar muhim ahamiyatga ega bo‘lib, talabalarning o‘quv jarayonidagi muvaffaqiyatini ta’minlaydi. Tadqiqotda shaxsiy motivatsiya, o‘z-o‘zini samaradorlik hissi, hissiy intellekt va shaxs xususiyatlari kabi psixologik omillarning ushbu qobiliyatlar shakllanishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola tyutorlarni tayyorlash dasturlarini takomillashtirish va
Keywords: Tyutor, Oliy Ta’lim, Kommunikativ Qobiliyatlar, Tashkilotchilik Qobiliyatlari, Psixologik Omillar, Qobiliyatlarni Rivojlantirish, Kasbiy Rivojlanish