FIZIKA O‘QITISHDA ZAMONAVIY METODLARDAN VA USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada fizika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik metodlar va innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning nazariy hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Fizika ta’limi jarayonida interfaol metodlar, muammoli ta’lim, loyiha metodi, STEAM yondashuvi, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda raqamli ta’lim resurslaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, ijodkorlik, tadqiqotchilik va amaliy kompetensiyalarini rivojlantirishda zamonaviy metodlarning o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari fizika fanini o‘qitish sifatini oshirish va ta’lim jarayonini takomillashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.
Keywords: fizika ta’limi, zamonaviy metodlar, interfaol ta’lim, innovatsion texnologiyalar, STEAM yondashuvi, muammoli ta’lim, loyiha metodi, raqamli ta’lim, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, kompetensiyaviy yondashuv, tadqiqotchilik faoliyati, mustaqil fikrlash, pedagogik texnologiyalar, ta’lim samaradorligi, fizika o‘qitish metodikasi.