GRAMMATIK KITOBLARDA ISM MAVZUSI ( AD-DURUSUN NAHVIYYA VA FAVOYID UL-ZIYOIYYA)KITOBLARI MISOLIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada  Arab tilshunosligida nahv ilmi so‘zlarning grammatik tuzilishi, ularning gapdagi vazifasi hamda grammatik kitoblarda ism mavzusi ( ad-Durusun nahviyya va Favoyid ul-ziyoiyya)kitoblari misolidagi tahlil va namunalar haqida ma'lumotlar berilgan.
Keywords: Arab tilshunosligi, nahv ilmi, grammatik qoidalar, gap, kalima, nahviy manbalar.