RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA TA’LIM TIZIMINING RIVOJLANISHI VA METODIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va jadallashib borayotgan raqamli transformatsiya sharoitida zamonaviy ta’lim tizimining rivojlanish tendensiyalari, muammolari va istiqbollari tadqiq etilgan. Bugungi kunda ta’lim jarayonlariga axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, bulutli platformalar va masofaviy o‘qitish modellarini joriy etishning pedagogik-metodik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida an’anaviy ta’limdan raqamli ta’lim muhitiga o‘tish mexanizmlari o‘rganilib, akademik litseylarda "Informatika va axborot texnologiyalari" fanini o‘qitish samaradorligini oshirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: raqamli transformatsiya, raqamli pedagogika, bulutli texnologiyalar, LMS, blended learning, HEMIS, innovatsiya, elektron ta’lim resurslari, kiber-makon.