KOLLOID KIMYONI O’QITISHDA KREATIV METODIKALARNI QO’LLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada kolloid kimyo fanini o’qitish jarayonida kreativ metodikalar — loyiha asosidagi ta’lim, keys-stadi, virtual laboratoriya simulyatsiyalari, gamifikatsiya va “teskari sinf” texnologiyasi — ning qo’llanilishi tahlil qilingan. An’anaviy va kreativ metodikalar asosida tashkil etilgan ta’lim guruhlari natijalari qiyosiy o’rganildi. Natijalar kreativ metodikalar qo’llanilgan guruhda o’zlashtirish darajasi va talabalar motivatsiyasining sezilarli darajada yuqori bo’lganini ko’rsatdi.
Keywords: kolloid kimyo, kreativ metodika, faol ta’lim, gamifikatsiya, loyiha asosidagi ta’lim, virtual laboratoriya, keys-stadi.