XALQARO MATEMATIKA IMTIHONLARIDA INGLIZ TILINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada xalqaro matematika imtihonlarida ingliz tilining tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida matematika fanini xalqaro darajada o‘rganish va baholash jarayonlarida ingliz tilining o‘rni tobora ortib bormoqda. Tadqiqot davomida ingliz tilini bilishning matematik masalalarni tushunish, ilmiy adabiyotlardan foydalanish, xalqaro olimpiada va imtihonlarda muvaffaqiyatga erishishdagi ahamiyati o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, matematik bilimlar bilan bir qatorda ingliz tilini yetarli darajada egallash ham xalqaro baholash tizimlarida yuqori natijalarga erishishning muhim omillaridan biri hisoblanadi.
Keywords: ingliz tili, matematika, xalqaro imtihonlar, ta’lim, matematik savodxonlik, olimpiada, Kirish IELTS, SAT, PISA, TIMSS.