YASHIL ISSIQXONALAR: TERMODINAMIKA VA QUYOSH ENERGIYASIDAN SAMARALI FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada yashil issiqxonalarda energiya samaradorligini oshirish maqsadida termodinamika qonuniyatlari va quyosh energiyasidan oqilona foydalanish tizimlari tahlil qilingan. Issiqlik balansini optimallashtirish va mikroiqlim barqarorligini ta’minlash bo‘yicha aniq eksperimental natijalar hamda hisob-kitoblar keltirilgan.
Keywords: yashil issiqxona, termodinamika, quyosh energiyasi, energiya samaradorligi, issiqlik balansi, mikroiqlim, muqobil energiya, issiqlik akkumulyatori.