INFARKT KASALLIGIDA BEMORLARGA HAMSHIRALIK PARVARISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada miokard infarktining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari, diagnostikasi hamda bemorlarga ko‘rsatiladigan hamshiralik parvarishining o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Shuningdek, infarkt bilan og‘rigan bemorlarning hayot sifatini yaxshilash, asoratlarning oldini olish va reabilitatsiya jarayonida hamshiraning o‘rni tahlil
Keywords: miokard infarkti, yurak-qon tomir kasalliklari, hamshiralik parvarishi, reabilitatsiya, diagnostika, profilaktika, bemor kuzatuvi.