TURKIY SULOLALARNING KELIB CHIQISHI VA TARIXIY RIVOJLANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada turkiy sulolalarning kelib chiqishi, ularning tarixiy shakllanish jarayoni va jahon sivilizatsiyasi rivojiga qo‘shgan hissasi yoritiladi. Turk qabilalarining dastlabki davrlardan boshlab davlat tuzish tajribasi, ularning Markaziy Osiyo va Yevrosiyo hududlarida tashkil etgan yirik imperiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, turkiy sulolalarning siyosiy, madaniy va harbiy merosi haqida ma’lumot beriladi.
Keywords: Turkiy sulolalar, G‘okturklar, Saljuqiylar, Usmoniylar, qarluq, qipchoq, davlat boshqaruvi, imperiya, ko‘chmanchi madaniyat, islomlashuv.