ONA TILI FANINING TA’LIM-TARBIYADAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada ona tili fanining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, yosh avlodni tarbiyalashdagi ahamiyati, nutq madaniyatini shakllantirishdagi roli hamda ta’lim jarayonidagi vazifalari keng yoritilgan. Shuningdek, ona tili fanini o‘qitishda zamonaviy metodlardan foydalanishning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Kalit so‘zlar: ona tili, ta’lim, tarbiya, nutq madaniyati, savodxonlik, metodika, tilshunoslik, pedagogika.
Keywords: Til insoniyat tarixida aloqa vositasi sifatida muhim ahamiyat kasb etgan. Har bir xalq o‘z tili orqali milliy o‘zligini namoyon qiladi. Ona tili insonning dunyoqarashi, fikrlash doirasi va ma’naviy kamolotini shakllantiradi. O‘zbek tili ham boy tarixga ega bo‘lib, asrlar davomida rivojlanib kelgan. Buyuk mutafakkirlarimiz Alisher Navoiy, Bobur, Furqat, Muqimiy kabi ijodkorlar o‘z asarlari