O‘QUVCHILARDA PERFEKTSIONIZMNING SHAKLLANISHI VA UNING PSIXOLOGIK OQIBATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda perfektsionizmning shakllanish omillari, uning shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda psixologik oqibatlari tahlil qilingan. Shuningdek, perfektsionizmning salbiy ko‘rinishlarini oldini olishda maktab psixologining roli yoritilgan.
Keywords: Perfektsionizm, o‘quvchilar, o‘zini baholash, motivatsiya, tashvish, stress, muvaffaqiyatsizlik qo‘rquvi, ruhiy salomatlik, maktab psixologi, shaxs rivojlanishi.