YOG‘ MODDALARNING AJRATISH USULLARI VA ULARNING TASNIFI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada yog‘ moddalarning kimyoviy va fizik xususiyatlari, ularning suv muhitidagi xatti-harakati hamda oqova suvlar tarkibida uchrash shakllarini o‘rgandik. Yog‘ moddalarning erimasligi, zichlik farqi va emulsiya hosil qilish qobiliyati ularni tozalash jarayonida murakkab komponentga aylantirishi haqida fikr mulohazalar qilingan. Shuningdek, yog‘ moddalarning ajratish usullari mexanik, fizik, kimyoviy, biologik xuxusiyatlari haqida ma’lumotlar berib o‘tilgan.
Keywords: Yog‘ moddalari, triglitseridlar, emulsiyalar, oqova suv, ajratish texnologiyalari, separatsiya.