PSIXOLOGIK TRENINGLARNING O‘QUVCHILAR XULQ-ATVORIGA TA'SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada psixologik treninglarning o‘quvchilar xulqatvoriga ko‘rsatadigan ta'siri tahlil qilinadi. Trening mashg‘ulotlarining o‘quvchilarda muloqot madaniyati, o‘zini boshqarish, jamoada ishlash, nizolarni hal etish hamda ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maktab amaliyotida qo‘llaniladigan psixologik treninglarning samaradorligi va ularni tashkil etishning pedagogik-psixologik jihatlari bayon etilgan.
Keywords: psixologik trening, xulq-atvor, o‘quvchi, kommunikativ ko‘nikma, ijtimoiy moslashuv, shaxs rivojlanishi, maktab psixologi, psixologik xizmat.