O‘QUVCHILARDA KELAJAK KASBINI TANLASHDA PSIXOLOGIK OMILLARNING O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning kasb tanlash jarayoniga ta'sir etuvchi psixologik omillar, jumladan qiziqishlar, qobiliyatlar, motivatsiya, o‘zo‘zini anglash hamda oilaviy va ijtimoiy muhitning roli tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab psixologining kasbiy yo‘naltirishdagi vazifalari yoritiladi.
Keywords: kasb tanlash, kasbiy yo‘naltirish, qiziqish, qobiliyat, motivatsiya, o‘z-o‘zini anglash, maktab psixologi.