BOSHLANG'ICH SINFLARDA MASALA YECHISH KO'NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION METODIKASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarining matematika darslarida masala yechish ko'nikmalarini rivojlantirishda innovatsion texnologiyalar va interaktiv metodlardan foydalanishning ilmiy-pedagogik asoslari yoritilgan. An'anaviy yodlash va qolip asosida o'qitishdan voz kechib, mantiqiy, ijodiy va tanqidiy fikrlashni o'stirishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar (modellashtirish, o'yinli texnologiyalar, STEAM yondashuvi, interaktiv metodlar) tahlil qilingan. Shuningdek, xalqaro baholash dasturlari (TIMSS) talablari asosida o'quvchilarda amaliy kompetensiyalarni shakllantirish bo'yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: Boshlang'ich ta'lim, matematika, masala yechish, innovatsion metodika, mantiqiy tafakkur, TIMSS, STEAM, modellashtirish, interaktiv ta'lim.