FIZIKA FANIDAN MILLIY SERTIFIKAT IMTIHONLARIDA YUQORI BALL OLISH UCHUN ENG DOLZARB MAVZULAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada fizika fanidan Milliy sertifikat imtihonlarida yuqori natijalarga erishish uchun muhim hisoblangan mavzular tahlil qilinadi. Fizikaning mexanika, molekulyar fizika va termodinamika, elektr va magnetizm, optika hamda atom va yadro fizikasi bo‘limlari bo‘yicha imtihonlarda ko‘p uchraydigan nazariy va masalaviy mavzular yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning tayyorgarlik samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ham berilgan.
Keywords: milliy sertifikat, fizika, mexanika, elektr toki, optika, termodinamika, atom fizikasi, test topshiriqlari, kompetensiya, tayyorgarlik.