INVESTITSION LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH TIZIMINING NAZARIYASOSLARI HAMDA TIJORAT BANKLARINING INVESTITSION FAOLIYATDAGIO‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tezis investitsion loyihalarni moliyalashtirish tizimining nazariy asoslarini chuqur tahlil qiladi hamda tijorat banklarining milliy iqtisodiyotda investitsion faoliyatdagi o‘rnini o‘rganadi. Ishda investitsion loyihalarning iqtisodiy o‘sish va innovatsion rivojlanishdagi ahamiyati yoritilgan, moliyalashtirishning turli manbalari va mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Tijorat banklarining uzoq muddatli moliyaviy resurslarni taqdim etishdagi hal qiluvchi roli, ularning kredit faoliyatidagi samarali strategiyalarni qo‘llash zarurati ilmiy asoslangan. Tadqiqot natijalari banklarning investitsion siyosatini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga qaratilgan.
Keywords: Investitsion loyihalar, moliyalashtirish, tijorat banklari, investitsion kreditlar, innovatsion rivojlanish, uzoq muddatli resurslar, iqtisodiy o‘sish