BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINI INGLIZ TILI DARSLARI ORQALI KASBLAR OLAMI BILAN TANISHTIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tezisda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini ingliz tili darslari vositasida kasblar olami bilan tanishtirishning metodologik asoslari yoritiladi.Maqsad kasbga yo‘naltiruvchi leksika va nutqiy vaziyatlarni kommunikativ yondashuv bilan integratsiyalashdir. Metodlar sifatida kontentga yo‘naltirilgan o‘qitish, o‘yin texnologiyalari va mini-loyihalar tahlil qilinadi. Yangilik kasb nomlarini CLIL va TPR orqali bosqichma-bosqich egallatish modelini asoslashdan iborat.
Keywords: Boshlang‘ich ta’lim; ingliz tili; kasblar leksikasi; kommunikativ yondashuv; CLIL; TPR; mini-loyiha; baholash.