VEB-DIZAYN VA FOYDALANUVCHI TAJRIBASI (UX/UI) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada veb-dizaynning zamonaviy axborot texnologiyalaridagi o‘rni, foydalanuvchi tajribasi (UX) va foydalanuvchi interfeysi (UI) tushunchalarining mazmuni hamda ularning veb-saytlar samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, UX/UI dizayn tamoyillari, foydalanuvchilar ehtiyojlarini qondirish usullari va zamonaviy veb-dizayn tendensiyalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, sifatli UX/UI dizayni foydalanuvchilarning qoniqish darajasini oshiradi va veb-resurslarning muvaffaqiyatiga xizmat qiladi.
Keywords: veb-dizayn, UX, UI, foydalanuvchi tajribasi, foydalanuvchi interfeysi, veb-sayt, mobil ilova, dizayn tamoyillari, axborot texnologiyalari, raqamli muhit.