MASHINALI O‘QITISH TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY AXBOROT TIZIMLARIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada mashinali o‘qitish texnologiyalarining mohiyati, ularning zamonaviy axborot tizimlaridagi o‘rni hamda turli sohalarda qo‘llanilish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, mashinali o‘qitish algoritmlarining afzalliklari, kamchiliklari va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilingan.
Keywords: (O’zbekcha): Mashinali o‘qitish, sun’iy intellekt, neyron tarmoqlar, algoritm, ma’lumotlar tahlili, avtomatlashtirish, raqamli texnologiyalar, axborot tizimlari.