OʻTISH FRAKSIYASI SAQLANGAN YURAK YETISHMOVCHILIGI MAVJUD BEMORLARDA REGOSPITALIZATSIYANI AMBULATOR NAZORAT QILISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada o‘tish fraksiyasi saqlangan yurak yetishmovchiligi (HFpEF) mavjud bemorlarda shifoxonaga qayta yotqizilish (rehospitalizatsiya) holatlarini kamaytirish bo‘yicha ambulator nazoratning ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqot maqsadi – bemorlar holatini barqaror saqlash va rehospitalizatsiya darajasini pasaytirishda multidisciplinar yondashuvning samaradorligini tahlil qilishdir. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, erta ambulator kuzatuv, dori vositalarini titrlash va bemor ta’limi asoratlar xavfini sezilarli darajada kamaytiradi.
Keywords: Yurak yetishmovchiligi, HFpEF, rehospitalizatsiya, ambulator nazorat, multidisciplinar yondashuv.