SISTEMALI QIZIL BO`RICHA KASALLIGI BILAN BOG‘LIQ BO`G'IM OG‘RIQLARINI DIFFERENSIAL DIAGNOSTIKA QILISH VA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Tizimli qizil yuguruk (TqY) ko‘p a’zoli autoimmun kasallik bo‘lib, unda bo‘g‘im sindromi eng ko‘p uchraydigan klinik belgilaridan biridir. Ushbu maqolada TqYda kuzatiladigan artralgiya va artritni revmatoid artrit hamda boshqa biriktiruvchi to‘qima kasalliklaridan farqlash (differensial diagnostika), shuningdek, zamonaviy xalqaro standartlar asosida davolash taktikasi tahlil qilingan.
Keywords: : Tizimli qizil yuguruk, artrit, Jakkud artropatiyasi, differensial diagnostika, biologik terapiya, gidroksixloroxin.